Röster om Mervärde Hemavan Tärnaby

Birgitta Corin

Birgitta Corin

Tärnaby Fjällhotell

Tärnaby Fjällhotell var första anläggning att ansluta sig till Mervärde Hemavan Tärnaby. Gäster som bor på hotellet, i lägenheter eller i vandrarhemsrum bidrar genom att 10 kr/rumsnatt går till Mervärde.
På anläggningen har gästerna även möjlighet att runda upp notan i Restaurang Backfickan och Pub Gäutan, och därigenom bidra till Mevärde.

– Våra gäster önskar sig fler och bättre aktiviteter. Ofta är det saker som inte går att koppla till en enskild aktör eller enskilt företag. Det är därför Mervärde är så bra, då kan många bidra till det som många behöver! Vi vill ju också att Tärnaby skall utvecklas, även om det inte är just våra egna produkter och tjänster, det gynnar oss alla.För oss är det därför självklart att vara med!” säger Birgitta Corin, VD på Tärnaby Fjällhotell.

Foto: Marianne Lindgren

 

Pontus Uddh

Pontus Uddh

Hemavans Wärdshus

Genom att bo på Hemavans Wärdshus bidrar du till Mervärde med 10 kr/rumsnatt. 

– För oss känns det som en självklarhet att boendeanläggningarna är flaggskepp vad gäller mervärdet, säger Pontus Uddh som äger och driver Hemavans Wärdshus. Som jag ser det så bör egentligen 15 kr/gästnatt gå direkt till mervärdet oavsett var du som gäst bor i området. Men en till en början kör vi i likhet med andra boendeanläggningar 10 kr/rumsnatt.  Pengarna ska investeras i området i sådant som kommer så många som möjligt till nytta – både besökare och ortsbor, till exempel förbättrade kommunikationer inom och mellan orterna på destinationen, fortsätter Pontus.

Foto: Mikael Rutberg

 

Anders Persson

Anders Persson

Persson & co

Varje gäst som köper en varmrätt på  Restaurang Persson & co bidrar till Mervärde.

– 2 kr/varmrätt, det är en förhållandevis liten summa för varje gäst, men de effekter och investeringar som det kan innebära när alla bidrar är desto större. För oss känns det inte alls svårt att börja med detta på en gång säger Anders Persson, som driver restaurang Persson & co.

Foto: Parne Hermansson

Fler exempel på företagare som jobbar med mervärde

  • På  ICA Fjällboden jobbar man med utvalda varor. 1 kr från varje såld Redbull går till Mervärdet. Dessutom har kunden möjlighet att välja Mervärdes-påse, och därigenom bidra.
  • Stig Strands anläggning Trolltunet har valt att lägga mervärdet på skoteruthyrningen.
  • Boendeanläggningarna Hemavans Högfjällshotell, Tärnaby Fjällhotell, Hemavans Wärdshus, och Hemavans Fjällcenter jobbar med mervärde genom att lägga på 10 kr/rumsnatt.
  • Svensk Fastighetsförmedling Hemavan har valt att lägga 100 kr/värdering på mervärde.
  • Även på VJB Järnhandel jobbar man med Mervärde på utvalda varor. Alla som köper deponisäckar på rulle bidrar till mervärde.