Tillsammans gör vi Hemavan Tärnaby ännu bättre!

 

Mervärde Hemavan Tärnaby är en finansiell modell för hållbar utveckling som utvecklats och drivs av Visit Hemavan Tärnaby tillsammans med företagen.

 

Genom mervärdesföretagen skapas möjligheter för gäster att återinvestera i destinationen genom åtgärder som kommer både besökare och ortsbor tillgodo.

 

Tillsammans gör vi Hemavan Tärnaby ännu bättre!

 

Vi som lever och verkar här är stolta över Hemavan Tärnaby; över fjällen, naturen, människorna och kulturen. Vi är också stolta över de verksamheter vi driver. Vi har valt att bo och arbeta här. Vi brinner för vårt område och vill fortsätta leva och verka här länge, länge.

Vi tror också att vi delar kärleken till vår fjällvärld och allt vad den erbjuder, med dig som är gäst här, och att du vill fortsätta besöka oss om och om igen.

Vi vet att arbetet för en hållbar utveckling kräver både engagemang och resurser och därför jobbar vi med Mervärde Hemavan Tärnaby. Genom olika insatser skapas möjligheter att återinvestera i vårt område – för din och vår skull.

Tillsammans gör vi Hemavan Tärnaby bättre.

Arbetet  med mervärde sker inom arbetsområdet Klustersamverkan i projekt INTILL, vi lär av varandra och av andra turistiska aktörer i regionen, länet, Sverige och grannländer.

 

Hur bidrar gästen?

Genom att köpa varor och tjänster hos de företag som är anslutna till Mervärde bidrar de till utveckling av destinationen. Anslutna företag är Tärnaby Fjällhotell, Persson & co, ICA Fjällboden, Hemavans Wärdshus, Trolltunet, Hemavans Högfjällshotell, Svensk Fastighetsfömedling Hemavan och Hemavans Fjällcenter. 

Hur bidrar företagen?

Mervärdesföretagen skapar möjligheter för gäster att bidra till mervärde genom tillexempel  prispåslag på utvald vara eller tjänst. För att ansluta sig som mervärdesföretag skrivs ett avtal med Visit Hemavan Tärnaby. Läs mer om vad ansluta företag tycker om Mervärde här.

 

Vad ska Mervärdet gå till?

Mervärde förvaltas och förfogas av Visit Hemavan Tärnaby. Det går till hållbar utveckling av destinationen samt utveckling av mervärdesmodellen. Inkomna medel fördelas på olika insatser utifrån nominering och omröstning, där varje mervärdesföretag har en röst. Mervärdespengar kan gå till ”sådant som alla vill ha” men ”ingen vill betala för”.

 

 

 

Så här fungerar det

Aktiva Mervärdesföretag

Hur fungerar det?

Här kan du läsa om hur det fungerar att vara Mervärdesföretag, och vad avtalet innebär i korthet.

Läs mer

Är ditt företag nästa?

Ser du också möjligheterna med Mervärde och vill du ansluta ditt företag? Kontakta Sofi Marberg, eller Gunnel Enetjärn på Visit Hemavan Tärnaby för att komma igång.

Aktuellt om Mervärde Hemavan Tärnaby