Turistbyråutveckling

Inom  projekt INTILL jobbade vi med ett arbetsområde som heter från turistbyrå till turistiska utvecklingscentra och som handlade om att bygga upp en organisation som har hand om gästen på plats. Lokala utvecklingscenter skall skapas som får en viktig roll kring samordning, specialkompetenser, lokala event och blir en del av den turistiska destinationen med lokal prägel och t.ex. mobila enheter.

För att få en fortsatt positiv utveckling i destinationen krävs det också en utveckling för helheten.Visit Hemavan Tärnaby ska fungera som den sammanhängande länken mellan företag, tillhandahålla gemensamma system samt skapa gemensamma verktyg och identifiera och arbeta med generella problem såsom korta säsonger/perioder med låg beläggningsgrad.

Turistbyråer

Visit Hemavan Tärnaby driver på uppdrag av Storumans kommun en åretruntöppen turistbyrå i Tärnaby samt en säsongsöppen turistbyrå på Naturum i Hemavan, underleverentör av tjänsten i Hemavan är Naturum Vindelfjällen i Hemavan.

Digitala plattformar

Officiell besöksguide för turistinformation och onlinebokning i Hemavan Tärnaby www.hemavantarnaby.com. Sajten ägs av Hemavan alpint och drivs av Hemavan alpint och Visit Hemavan Tärnaby i samverkan.

Aktuellt om turistbyråutveckling

Träff med STF stugvärdar

Träff med STF stugvärdar

Svenska turistföreningens stugvärdar för vintern har haft två utbildningsdagar på Hemavan Fjällstation där de får med sig kunskap inför att de beger sig ut till stugorna efter Kungsleden i Vindelfjällen. De har bla haft brandövning, träffat Andreas på Naturum, pratat...

Turistbyrån flyttar ut

            Under valborgshelgen flyttade turistbyrån ut i backen i Hemavan för att prata om sommaren med våra gäster och passade även på att tacka för vinterns som gått. Under fredagen var vi  längst ner i Centrumbacken där vi bjöd på...