Tillsammans gör vi Hemavan Tärnaby bättre!

Vi som lever och verkar här är stolta över Hemavan Tärnaby; över fjällen, naturen, människorna och kulturen. Vi är också stolta över de verksamheter vi driver. Vi har valt att bo och arbeta här. Vi brinner för vårt område och vill fortsätta leva och verka här länge, länge.

 

Vi tror också att vi delar kärleken till vår fjällvärld och allt vad den erbjuder, med dig som är gäst här, och att du vill fortsätta besöka oss om och om igen.

 

Vi vet att arbetet för en hållbar utveckling kräver både engagemang och resurser och därför jobbar vi med Mervärde Hemavan Tärnaby. Genom olika insatser skapas möjligheter att återinvestera i vårt område – för din och vår skull.

 

Tillsammans gör vi Hemavan Tärnaby bättre.

Inom arbetsområdet Klustersamverkan i projekt INTILL jobbar vi med ökad samverkan mellan destinationerna, vi lär av varandra och av andra turistiska aktörer i regionen, länet, Sverige och grannländer. Vi jobbar bland annat för att hitta finansiella lösningar för framtiden för att kunna investera i turistiskt viktiga komponenter som höjer attraktiviteten.

 

Hur bidrar gästen?

Genom att köpa varor och tjänster hos de företag som är anslutna till Mervärde bidrar de till utveckling av destinationen.

Hur bidrar företagen?

Företag, anslutna till Mervärde, möjliggör detta, genom ett prispåslag på utvald vara eller tjänst, och det beloppet går till Mervärde Hemavan Tärnaby. Här nedan kan du läsa om hur de pionjärföretag som nu är igång jobbar med Mervärdet.

Vad ska Mervärdet gå till?

Tänkbara insatser som Mervärde Hemavan Tärnaby helt eller delvis kan finansiera kan till exempel vara transporter inom destinationen, nya evenemang, närleder, eller att förstärka och förbättra viktiga reseanledningar, många förslag finns. Visit Hemavan Tärnaby ansvarar för mervärdet, och driver tillsammans med pionjärföretagen processen framåt.

Företag anslutna till Mervärde Hemavan Tärnaby

Tärnaby Fjällhotell

Tärnaby Fjällhotell var första anläggning att ansluta sig till Mervärde Hemavan Tärnaby. Gäster som bor på hotellet, i lägenheter eller i vandrarhemsrum bidrar genom att 10 kr/rumsnatt går till Mervärde.

På anläggningen har gästerna även möjlighet att runda upp notan med 5 kr i Restaurang Backfickan och Pub Gäutan, och därigenom bidra till Mevärde.

-”Våra gäster önskar sig fler och bättre aktiviteter. Ofta är det saker som inte går att koppla till en enskild aktör eller enskilt företag. Det är därför Mervärde är så bra, då kan många bidra till det som många behöver! Vi vill ju också att Tärnaby skall utvecklas, även om det inte är just våra egna produkter och tjänster, det gynnar oss alla.För oss är det därför självklart att vara med!” säger Birgitta Corin, VD på Tärnaby Fjällhotell.

Ica Fjällboden

På  ICA Fjällboden jobbar man med utvalda varor. 1 kr från varje såld Redbull går till Mervärdet. Dessutom har kunden möjlighet att välja Mervärdes-påse, och därigenom bidra.

Hemavans Wärdshus

Genom att bo på Hemavans Wärdshus bidrar du till Mervärde med 10 kr/rumsnatt. 

– ”För oss känns det som en självklarhet att boendeanläggningarna är flaggskepp vad gäller mervärdet, säger Pontus Uddh som äger och driver Hemavans Wärdshus. Som jag ser det så bör egentligen 15 kr/gästnatt gå direkt till mervärdet oavsett var du som gäst bor i området. Men en till en början kör vi i likhet med andra boendeanläggningar 10 kr/rumsnatt.  Pengarna ska investeras i området i sådant som kommer så många som möjligt till nytta – både besökare och ortsbor, till exempel förbättrade kommunikationer inom och mellan orterna på destinationen, fortsätter Pontus”.

Berglunds Järn

Även på Berglunds Järn jobbar man med Mervärde på utvalda varor. Alla som köper deponisäckar på rulle bidrar till mervärde.

Persson & co

Varje gäst som köper mat på  Restaurang Persson & co bidrar med 2 kr till Mervärde.

-”Det är en förhållandevis liten summa för varje gäst, men de effekter och investeringar som det kan innebära när alla bidrar är desto större. För oss känns det inte alls svårt att börja med detta på en gång säger Anders Persson, som driver restaurang Persson & co.

Är ditt företag nästa?

Inför vintersäsongen 2017/2018 ansluter sig Hemavans Högfjällshotell till Mervärde med 10 kr/rumsnatt, och flera andra anläggningar är på gång. Ser du också möjligheterna med Mervärde och är du med ditt företag nästa pionjär? Kontakta Sofi Marberg, eller Cajsa af Ekenstam på Visit Hemavan Tärnaby för att komma igång.


Aktuellt om Mervärde Hemavan Tärnaby